לא הרבה יודעים, אך המבנה של הגוף שלנו עשוי לגרום לכל אחד מאיתנו הרבה צרות ולחבל באיכות החיים שלנו כמו – בעיה בעצמות, בעיה במערכת השריר והשלד, בגידים ובכל האיברים המסייעים ליציבה תקינה של הגוף. כל מי שעוסק בספורט חובבני או נוהג ללכת לחדר כושר, יהיה חשוף לפציעות ופגיעות במבנה הגוף שלו. על ידי שיטת טיפול אוסטאופתיה המשלבת עיסוי עדין ומניפולציות ידניות על השריר והעצמות, ניתן לטפל במגוון נזקים וכאבים מהם סובלים אברים אלה ובצורה זו להעלים כל טראומה ופציעה.
מהי אוסטאופתיה?
העיקרון שעל פיו מתבססת השיטה היא היכולת לאבחן מה גרם לשיבוש התנועתי או לכאב – פגם גנטי או פגם מולד, טראומה, מחלה או הרגלי תנועה לקויים. מדובר בשיטת טיפול ידנית שמקלה ואף מעלימה כאבים ומיחושים בקרב מבוגרים רבים שנוהגים לעסוק בספורט חובבני וסובלים מבעיות כאב בגב ובצוואר, הסובלים מבעיות במערכת העיכול, ממיגרנות ואפילו כאבי מחזור. השיטה פועלת באמצעות טכניקות ידניות של עיסוי, מתיחות ומניפולציות מפרקיות ורבים מדווחים על שיפור ניכר בכאבים לאחר טיפולי אוסטאופתיה. שיטת הטיפול האוסטאופתית שהגיעה מארה”ב קיימת מעל ל- 150 שנה והיום היא יותר נפוצה מאי פעם, עד כדי כך שלכל ספורטאי ברמה בינלאומית מתלווה מטפל אישי מומחה באוסטאופתיה.
ההבדל והקשר בין אוסטאופתיה ופיזיותרפיה?
אוסטאופתיה מתאפיינת בגישה הוליסטית הרואה את האדם כשלם וכמכלול, על כן הטיפול מטרתו לספק מענה מעמיק יותר על ידי הסרת חסמים מכניים ויחד עם זאת פתרון לכל שיבוש תנועתי. פיזיותרפיה לעומת זאת, היא גישה שמתמקדת בעיקר בבעיה עצמה כמו מזעור טווח תנועה, פציעה מתאונה, מיגור של הדלקת ובהתאם לזאת מעניקה טיפול נקודתי על ידי הפעלה של המטופל. שתי הגישות מצוינות ויעילות בעוד שהשוני בניהן מאפשר יריעה רחבה של פתרון לכאבים.
כיצד אוסטאופתיה מסייעת בפציעות ספורט?
הטיפול האוסטאופתי הינו טיפול פיזי המתמקד בעיקרו במבנה של השלד, העצמות והרקמות כשמטרתו לצמצם את השחיקה שלהן. במרבית פציעות הספורט הכאבים יופיעו בחלקים שונים בגוף, כמו כאב בעמוד השדרה, ברקמות החיבור, שרירים, עצבים וכולי. כחלק מהטיפול האוסטאופתי, המטפל מאבחן את שורש הבעיה על מנת ליצור תוכנית טיפול מיטבית, מתאמנים רבים שנפצעו במהלך אימון בחדר כושר מדווחים כבר לאחר הטיפול הראשון על שיפור מהיר לחזרה לשגרה ולכל פעילות אינטנסיבית אחרת בחייהם, בהיעדר כאבים וסבל.
המומחים של שר”פ +
שר”פ +, רשת מרפאות מומחים מעניקה שירותים רפואיים איכותיים מהמובילים ביותר בארץ באמצעות צוות המטפלים המומחה שלנו. דר’ יאן מזרחי, אוסטאופת בכיר במרפאות הכאב של שר”פ + פיתח טכניקות שמצליחות להרגיע את הכאב במהירות על ידי הענקת טיפול ממוקד בתסמינים וגם בשורש הבעיה, בתום סדרת טיפולים מקצועיים הכאב יעלם או לכל הפחות יפחת באופן משמעותי וניתן יהיה לחזור לשגרת החיים שנעלמה עקב הכאבים.
תהליך הטיפול
הטיפול האוסטאופתי עובד בכמה מישורים, כשהבולט ביניהם בכל הנוגע לפציעות ספורט, הוא כאמור הטיפול במערכת השלד והשרירים. בזמן הטיפול מתבצע עיסוי רפואי יחד עם מניפולציות מכניות באזור המפרק ובחיבורים של העצמות – כך משפרים את יכולת התנועה של האיבר הכואב או הפגוע ומשיבים את המערכת למבנה תקין בין השרירים והשלד. על ידי אותן פעולות, רקמת השריר משתקמת וכך פוחת גם הכאב עד למצב שהמטופל מפסיק להתלונן על כאבים. עוד מישור שהאוסטאופתיה משפיעה עליו זה מערכת ההובלה של הגוף. בתום טיפול אוסטאופתי, תתאפשר גם זרימה תקינה של דם ונוזל לימפה לאיבר ולשריר שנפגע, מה שמהותי למערכת החיסון ולכל פעילות של הגוף.
סוגי פציעות ספורט נפוצות
בין אם אתה חובב ספורט, ספורטאי מקצועי או מכור לחדר כושר – פציעות ספורט מתרחשות ועלולות לגרום לפציעות נפוצות באזור הירך, הברך כפות רגליים, גב, צוואר וכולי. חלק מענפי הספורט שבהם מטופלים רבים מתחרים ועוסקים הינם – כדורגל , גולף, רוגבי, טניס, ריצה, סקי, ריקודים, אומנויות לחימה וכולי.
במרפאות שר”פ מטפלים בפציעות הבאות –
- מתח בצוואר ובאזור הגב
- פציעות כתף, מרפק ושורש כף יד
- פציעות ירך ופציעות אגן
- פציעות ברכיים, רגליים וקרסול.
לגמישות ירודה במפרק או בשריר תהיה השפעה מידית על הביצועים של כל ספורטאי, מה שעלול בהמשך לגרור לפציעה. במצב של פציעה, אוסטאופת מיומן ידע להקל על הכאב וידאג להחזיר את הספורטאי לשגרת תפקוד אופטימלית, תוך כדי שהוא מונע ממתיחות אחרות שעלולות להתרחש כתוצאה מהפגיעה. כל זה ימזער את הסיכוי לפציעות נוספות ויאפשר חזרה זריזה לפעילות גופנית.
סובלים מכאב בעצמות או בשריר כתוצאה מפעילות גופנית אינטנסיבית? סובלים מכאב כרוני ורוצים להשיב לעצמכם את איכות החיים? במרפאות הכאב של שר”פ+ נלחמים עם הכאב יחד אתכם! – צרו קשר עכשיו עם מרפאתנו ואנו מבטיחים להעניק לכם את הטיפול המדויק שיסייע לכם אחת ולתמיד.
שאלות ותשובות
האם טיפול בשיטת אוסטאופתיה כואב?
טכניקות שמשמשות אוסטאופתים לא אמורות לכאוב כלל. אם טכניקה מסוימת תגרום לכאב יש ליידע את המטפל על מנת שידע להתאים את טכניקת הטיפול. לעיתים, במידה וקיימת דלקת ברקמה בשל פציעה, יתכנו מיחושים באזור הפגוע זאת משום שהרקמות נמצאות במצב עדין, לרבות אם יש דלקת.
כמה זמן אורך טיפול אוסטאופתיה?
בטיפול הראשון זמן הטיפול יארך עד 45 דקות כשהוא כולל גם אבחון של המטופל. יתר הטיפולים יארכו בממוצע כחצי שעה עד ארבעים דקות.
האם אחוש בשיפור מידי לאחר הטיפול?
התשובה לשאלה הינה תלויה במצבו של המטופל. ניתן לצאת מטיפול אוסתאופתי בלי להרגיש כאבים בכלל, אולם לרוב הכאב יעלם בהדרגתיות וזאת מאחר שהמטופל יגיע לאוסטאופת לאחר שחש זמן רב כאב ובדרגה גבוהה. ככל שמגיעים לאוסטאופת מוקדם יותר כך הוא יכול לסייע במידת הכאב ולהבריא את הבעיה במהרה.
מה עלי להביא לטיפול?
על מנת שיהיה הרבה יותר קל ונוח לבצע את האבחון ואת הטיפול, מומלץ יהיה להגיע עם כל בגד שמרגיש נוח אוורירי על הגוף. לעיתים יהיה צורך בהורדת חולצה כדי לבחון את עמוד השדרה ואיברים אחרים.
מה מספר הטיפולים הנדרש?
בכל טיפול אוסטאופתיה מספר הטיפולים ישתנה ממטופל למטופל וזה גם תלוי באופי הבעיה ממנה סובל הטופל. ישנם מקרים שמה שימנע מהכאב לחזור זה טיפול קבוע לכל החיים, על כן, כמות הטיפולים שתידרש תהיה תלויה בזמן שמחכים ומשתהים עם הבעיה עד לקבלת הטיפול!